Livestreaming

Tillsammans med våra partners kan ni enkelt komma igång att livestreama alla era matcher.

Livestreaming av matcher har flyttats från att bara täcka elitsport till att vara tillgängligt för även ungdomsidrott på alla nivåer. Med våra partners blir det enkelt att få en proffsig upplevelse och dessutom tjäna extra pengar till turneringen. 
Videospelaren blir direkt inkopplad i ert spelschema vilket gör att besökarna hittar exakt rätt match att se på enkelt.

 

Funktioner och översikt

Med våra partners pay-per-view-lösningar kan ni låta tittarna betala antingen per match eller ett samlat pris för hela turneringen. Betalningen genomförs enkelt med kort direkt när man vill titta. 

Ni får tydlig rapportering och får pengarna utbetalade direkt till ert konto. 

Våra partners tar en del av intäkterna för att täcka sina kostnader, men ni står generellt sett ingen ekonomisk risk.

När ni väljer att starta med livestreaming så kopplar vi ihop ert spelschema med streamingleverantören, så alla ändringar ni gör kommer automatiskt uppdateras hos streamingleverantören så sändningarna visas på rätt tid och filmarna får korrekt information. 

Dessutom uppdateras automatiskt lagnamnen i t.ex. slutspelsmatcher hos streamingleverantörens sändningar efterhand som lagen går vidare i turneringen. 

Vi uppdaterar också scoreboards automatiskt.

Vissa partners hjälper aktivt till med uthyrning och installation av utrustning, kontroll av internetuppkoppling och i vissa fall även bemanning. Ni ska inte behöva vara oroliga för några nya ansvarsområden, vi och våra partners guidar dig hela vägen!

Eftersom vi synkar matcher mot streamingleverantörens sändningar så kan vi också skapa en bättre upplevelse för besökarna. 

På varje ställe där man hittar matcher finns också en videospelare så man direkt kan börja titta, oavsett om det är i appen eller på er hemsida.

Ovanpå bilden kan våra partners visa en så kallad scoreboard med den nuvarande ställningen. Om ni som turnering också använder vår tjänst för liveresultat så uppdaterar Cup Manager-systemet automatiskt scoreboarden i bilden så fort det blir mål.

Integrationer mot flera partners

Vi samarbetar med de ledande aktörerna inom streaming av ungdomsidrott, SolidSport och Streamify. 

De varierar mellan sig hur mycket provision de tar, hur platformen fungerar och hur mycket service de ger.

Generellt sett kan man säga att Streamify delar med sig av mer pengar men SolidSport ger mer service och hanterar mer marknadsföring och utrustning.

Så här mycket kan ni tjäna

Exempel 1:   Turnering med 600 lag med 2000 matcher hade 91 000 visningar av videos med en total omsättning på ca. 300 000 kr .

Exempel 2:  Turnering med 231 lag med 500 matcher hade 14000 visningar och total omsättning på ca. 90 000 kr.

Observera att detta bara är exempel. Hur många som köper pay-per-view beror väldigt mycket på hur mycket cupen marknadsför sig själv generellt och streamingen specifikt. Det kan också variera mellan om det är en övernattningsturnering eller inte, och fördelningen av åldersklasser och mycket andra faktorer.

Kontakta oss

Vi kan snabbt hjälpa er komma igång med livestreaming. Kontakta oss gärna för mer information

Cup Manager support

Telefon: 046-52580
E-post: support@cupmanager.net

Vill du streama din cup?

Ta kontakt med oss, eller välj en tid för att boka en demo av Cup Manager. Vi ser fram emot att få visa vårt system för dig.

Scroll to Top